7 Lucruri pe care trebuie să le știți înainte de a pleca la un loc de muncă în germania

7 Lucruri pe care trebuie să le știți înainte de a pleca la un loc de muncă în germania
2 Comentarii

7 Lucruri pe care trebuie să le știți înainte de a pleca la un loc de muncă în germania

 

Informații utile ce trebuiesc cunoscute înainte de a pleca la un loc de muncă cu angajator german.

Tot începutul este greu?
Nu și atunci când aveți toate informațiile la dispoziție încă dinainte de plecarea dumnevoastră în Germania la angajator, astfel preîntâmpinând eventuale neplăceri sau neînțelegeri. Vă recomandăm să aveți o sumă de bani în Euro la dumnevoastră deoarece în funcție de domeniu în care veți lucra angajatorul german vă poate plăti un avans după circa o săptămână de lucru.

Ce acte am nevoie pentru angajare ?
Următoarele acte sunt necesare în original:
-Buletinul de identitate
-Cont bancar în Euro
-Diploma de calificare dacă este necesară(în funcție de meseria ocupată)
Pentru șoferii profesioniști sunt necesare actele șoferului.

Cine plătește transportul la angajator?
Deoarece aveți un contract de muncă direct la angajatorul german fără diferență de salarizare, costul transportului va fi suportat de dumneavoastră.

Cum ajung acolo ?
Odată cu confirmarea angajării dumnevoastră veți primi toate detaliile referitoare la adresa unde trebuie să ajungeți inclusiv posibilitățile de transport din România în Germania. Compania noastră are ca parteneri firmele transport din România și Europa precum Flixbus www.flixbus.ro sau Romfour www.romfour.ro
Operatorii noștri vor găsi pentru dumnevoastră ruta cea mai optimă și avantajoasă după care vă vor informa despre compania cu care veți pleca și prețul biletului.

Mă așteaptă cineva în Germania ?
După finalizarea actelor dumnevoastră de angajare, rezervarea și plata biletului de transport operatorii noștri vor ține permanent contact cu dumnevoastră informând în prealabil compania angajatoare data și ora cu aproximație când veți ajunge. Important este să vă asigurați că aveți roaming-ul activat la telefon, deoarece veți fi contactat telefonic pe parcursul călătoriei dumnevoastră spre angajator de unul din operatorii noștri sau de compania germană unde veți lucra.

Unde voi sta și ce condiții de cazare voi avea ?
Pentru început angajatorul german vă oferă o cameră de personal single, chiria fiind retrasă din salariul lunar. Costul chiriei diferă de zonă și mărimea acesteia.
După perioada de acomodare vă puteți găsi o locuință mai mare în funcție de cerința fiecăruia.
Angajatorul dvs.vă poate ajuta la găsirea locuinței preferate.

Ce se întâmplă după ce am ajuns acolo voi fi preluat de cineva ?
Persoana de contact care vă va prelua este prestabilită încă înainte de plecarea dvs în Germania.
Cine ma înscrie la finanțele din Germania și în spațiu locativ ?
Angajatorul german vă va înscrie la asigurarea medicală și la biroul de înscriere pentru forța de muncă germană înainte de a începe prima oră de muncă .
Fiecare angajat în Germania trebuie să se anunțe prin lege personal la Biroul de finanțe local și biroul de înscriere în spațiul locativ german, respectiv Finanzamt și Einwohnermeldeamt.
La fel și deschiderea unui cont bancar se efectuează numai personal, respectând astfel standardele europene de respectarea datelor personale confidențiale.

Când semnez contractul de muncă ?
În Germania un contract de muncă se poate face în scris sau verbal.
Contractul în scris se semnează în medie în termen de 5-7 zile lucrătoare deoarece acest contract se trimite de la biroul de contabilitate al angajatorului german.

Loc de muncă în Germania direct la angajator

Germania

2 Comentarii
  • ALUNCARITI CORNEL
   ian. 03, 2020 17:08 pm Răspunde

   Sunt bucătar, am 50 de ani,am mai lucrat în Germania, în Hannover, dar detașat din România. Nu știu germană. Am 17 ani vechime în meseria de bucătar.

  • Mihai Tereza
   ian. 04, 2020 12:59 pm Răspunde

   As dori un post de asistent medical generalist in orașul Frankurt. Precizez ca am lucrat în acest oraș și vb Germana. Mulțumesc!

Lăsați un comentariu

ro_RORomanian
de_DEGerman en_USEnglish ro_RORomanian
Open chat