Home » Blog » Asistent Medical Germania fără cunoștințe de limba germană

Asistenții medicali care nu au cunoștinte de limba germană nu pot ocupa postul de asistent medical cu drepturi depline în Germania. De ce? Pentru că munca unui asistent medical în Germania nu presupune doar interacționarea cu pacienții, medicii și colegii, administrarea medicației sau raportarea modificărilor survenite asupra sănătății pacientului. Un asistent medical trebuie să noteze și în fișa pacientului. Pe langă toate acestea un asistent medical trebuie sa aibă și recunoașterea profesională.

Ce poate face un asistent medical fără limba germană?

MedialJob vine în ajutorul asistenților medicali care își doresc să profeseze această meserie pe teritoriul Germaniei, adică, puteți susține cursuri acreditate gratuite până la nivelul A2 sau B2 subvenționate în totalitate de noi. Cei care iși doresc pot învăța limba germană până la nivelul A2 și pot începe munca în centre de îngrijire continuând cursurile la angajator. Cursanții care vor să continue până la nivelul B2 pot susține examenul lingvistic pe teritoriul Romaniei sau după angajare și vor depune dosarul de recunoaștere la instituțiile teritoriale abilitate din Germania.

Recunoașterea profesională în Germania se obține în baza a 2 criterii obligatorii:
Diploma de asistent medicali generalist.
Limba germană nivel B2

Examenul pentru limba germană se va da în 4 etape: ascultare, înțelegere, vorbire și scriere. Se susține în școală, în fața unor persoane acreditate de statul german pentru ca certificatul să fie valid.

Cursuri limba germana

MedialJob și partenerii angajatori vă oferă suport de integrare și întocmire a dosarelor pentru recunoașterea profesională.

Acest articol se adresează direct celor care au deja diploma de asistent medical, vor să muncească în Germania, dar nu cunosc limba germană. Persoanele care doresc să urmeze școala de asistenți medicali generaliști se pot înscrie la Școala Atlas din București.

[fusion_youtube id=”https://www.youtube.com/watch?v=XMclHxPj3e0″ alignment=”center” width=”” height=”” autoplay=”false” api_params=”” title_attribute=”” video_facade=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” css_id=”” /]

MedialJob este autorizat de Ministerul Muncii din Germania cu autorizația 93131235.

Eures logo